Innovation Accelerator

Ангел Ангелов, CF

Инвестиционен мениджър (Подбор & Акселерация)
LinkedIn Profile

angel(at)innovationaccelerator.bg

+359885604020

Ангел е инвеститор и консултант с над 10-годишен опит в САЩ, Източна Европа и Азия. Работил е по сделки, както със стартиращи компании, така и с големи корпоративни клиенти с общ транзакционен обем от над $3 млрд. Ангел специализира в набирането на капитал, стратегически консултации, бизнес развитие, финансово моделиране, дю дилиджънс, оценки на компании и е ментор на редица стартъпи в различни сектори. Има влечение към нови технологии и скалируеми компании в ранен етап на развитие.

Ангел започва своят професионален път като инвестиционен банкер към Сити Груп в Ню Йорк, след което работи в отдел Корпоративни Финанси към Делойт София. Докато е Старши вицепрезидент в калифорнийската бутикова инвестиционна банка Бридж Венчър Партнърс, той работи по сделки по набиране на капитал с фондове за дялови инвестиции. Оглавява инвестиционната дейност и бизнес развитието на Динакс Инвест, която работи със стартиращи компании от Европа и Азия. Също така, той е Председател на Фондация ГарГараж, която управлява пре-акселератора “Летящ Старт”.  

Ангел завършва с почести (топ 5 на класа) Итака Колидж в Ню Йорк с двойна специалност по Финанси и Международен бизнес. Също така, той е квалифициран експерт по Корпоративни Финанси към Института за Счетоводители на Англия и Уелс (ICAEW).