Innovation Accelerator

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ (GDPR)

Тази политика за поверителност се отнася за уебсайта https://innovationaccelerator.bg/.

Тя не се отнася към събирането на информация чрез други канали.

Ползвайки нашия уебсайт, се съгласявате със събирането, употребата и разкриването на вашата информация, както е обявено по-долу в тази политика. В случай че не сте съгласни, моля не използвайте този уебсайт.

Политиката за поверителност покрива обработката и защитата на лични данни съобразно изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския Парламент и на съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни (Регламента).

Ние разбираме важността на неприкосновеността на личния живот и се ангажираме да спечелим доверието на нашите клиенти, като приемем високи стандарти за защита на личната информация. Нашите правила описват видовете лична информация, която събираме и получаваме, обстоятелствата, при които събираме или получаваме лична информация, правилата и процедурите, които сме установили, очертаващи нейното използване и съхранение, както и споделянето на определени видове лична информация при определени ограничени обстоятелства, процедурите, които трябва да следвате, ако имате някакви въпроси или искания по отношение на личната ви информация или на нашите правила и процедури, както и данни за лицето, към което трябва да бъдат насочени такива въпроси или искания, както и средствата, с които да комуникирате с това лице.

По-долу ще намерите информация:

В тази политика Иновейшън Акселерейтър България означава търговско дружество с наименование: “Иновейшън Акселерейтър България” АД , с ЕИК: 205457880, със едалище и адрес на управление: гр. София, кв. „Младост“, бул. Цариградско шосе, София Тех Парк, сграда Лабораторен комплекс № 111, ет. 1

ОТГОВОРНИ ОРГАНИЗАЦИИ

За целите на Общия регламент за защита на данните на ЕС (GDPR) (ЕС) 2016/679 отговорното лице е: “Иновейшън Акселерейтър България” АД , представлявано от г-жа Леона Асланова. За въпроси, свързани със защитата на данни, можете да се свържете с управителя на горепосоченото дружество по имейл чрез:

Леона Юриева Асланова, Управител на „Иновейшън Акселерейтър България“ АД, тел. за връзка: +359 88 222 41 23, e-mail: leona@innovationaccelerator.bg, адрес гр. гр. София, кв. „Младост“, бул. Цариградско шосе, София Тех Парк, сграда Лабораторен комплекс № 111, ет. 1

ДЕФИНИЦИИ

„Нашият уебсайт“ и „Уебсайтът на Иновейшън Акселерейтър България“ се отнасят до уебсайта https://innovationaccelerator.bg/,  който е собственост и е управляван от Иновейшън Акселерейтър България.

КАКВИ ТИПОВЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДАННИ СЪБИРАМЕ

Информация за контакт: име, имейл адрес, телефон, компания/институция, в случай че ни изпратите запитване, в случай, че се абонирате за нашия бюлетин или в случай, че се регистрирате на нашия сайт за събитие.

Информация за плащане: номер на кредитна/дебитна карта, IBAN и всяка друга информация, съдържаща се във фактури, издадени от „Иновейшън Акселерейтър България“ АД и плащания по тях, в случай, че станете клиент на наш продукт или услуга.

Информация за бизнес или фирма: контакт, е-мейл адрес, номер на кредитна/дебитна карта или банкова сметка, в случай, че клиент на нашия продукт/услуга ще бъде юридическо лице.

Информация за ползването на сайта: може да научите повече за информацията за вашето взаимодействие със сайта, както и за настройките и управлението й по-надолу в настоящата политика, а именно в глава Използване на “бисквитки”.

Когато посещавате нашия уебсайт, нашият сървър временно записва подробности за достъпа ви в своите дневници. Тези регистрационни файлове съдържат следните данни и се съхраняват до тяхното автоматично изтриване:

Целта на записването на тези данни е да ви се даде възможност да обслужвате уебсайта (чрез установяване на TCP/IP връзка), да осигурите на нашите сървъри, техническото администриране на нашата инфраструктура, както и оптимизирането на нашите услуги. Само в случай на неразрешен достъп или атаки на нашата инфраструктура ще бъде анализиран вашият IP адрес.

От Вас не се изисква допълнителна информация, за да имате достъп до нашия уебсайт.

НАЧИНИ ЗА СЪБИРАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ

Информация, която предоставяте, в случай, че се абонирате за нашия онлайн бюлетин, в случай, че изпратите имейл на нашите имейл адреси, посочени в уебсайтa или в случай, че се регистрирате в нашия уебсайт за събитие.

Автоматично чрез бисквитки, в съответствие с действащото законодателство използваме проследяващи технологии като бисквитки за събиране на информация за вас, на анонимна база.

От трети страни, като социалните мрежи, доставчици на услуги за реклама и анализ.

ЗАЩО СЪБИРАМЕ ВАШИ ДАННИ?

В случай, че изявите своето изрично съгласие, вашите данни ще бъдат използвани за предоставяне на информация относно новини, свързани с дейността ни, промоции и друга интересна информация, свързана с услугите ни.

Използваме информация, за да отговаряме на вашите запитвания. Ще използваме информацията, за да предоставим услугите, които сте заявили.

Използваме информация за подобрение на сайта и услугите. Може да използваме вашата информация, за да подобрим предлаганите от нас услуги.

Използваме информация за анализ на ефективността на сайта. Може да обработваме вашата информация на анонимна база, за да подобрим работата на сайта.

Използваме информация за маркетингови цели. Може да ви изпращаме информация за нови услуги и оферти. Също може да използваме вашата информация, за да ви представяме реклами за наши оферти. В случай, че се запишете за нашия бюлетин, ще получавате нашите промоционални имейли.

Преди да започнем маркетингова дейност, получаваме вашето съгласие според действащото законодателство. По-долу може да прочетете повече за вашето съгласие и как може да го контролирате.

Използваме информация, за да комуникираме с вас. Може да се свържем с вас по повод на ваше запитване.

Използваме информация и по други начини, разрешени според действащото законодателство.

КАКВИ МЕРКИ ЗА ЗАЩИТА НА СЪБРАНИТЕ ДАННИ ПРЕДПРИЕМАМЕ?

За да осигурим защита на вашите данни, ние въведохме технически и организационни мерки, които отговарят на изискванията на ОРЗД, и изискваме същото от трети страни доставчици на услуги, които използваме.

Когато използваме трети страни за предоставяне на услугите, например доставчици на електронна поща и инфраструктурни услуги, достъп до информация се дава на трети страни, само след подробен преглед на документацията и на това, дали покриват изискванията на ОРЗД. Този преглед внимателно разглежда компетентността на всяка трета страна, както и техническите и организационните мерки за защита на данните. Резултатите от този преглед са записани в писмен вид и споразумение за обработка на данни, което е в съответствие с член 28 от ОРЗД и е подписано с третата страна.

Данните ви се съхраняват само на защитени сървъри, достъпни само от няколко оторизирани служители. Когато използвате формуляр на нашия уебсайт, за да ни изпратите данни, това предаване се извършва само чрез шифрована TLS връзка.

ДОСТЪП НА ДАННИТЕ ОТ ТРЕТИ СТРАНИ, ДОСТАВЧИЦИ НА УСЛУГИ ОТ ТРЕТИ СТРАНИ В ДЪРЖАВИ ИЗВЪН ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

За да предоставяме нашите услуги, ние използваме услуги на трети страни, разположени извън Европейското икономическо пространство. За да защитим вашите лични данни в този случай, ние сме подписали специални споразумения за обработка на данни с тези доставчици на услуги.

Използваме следните доставчици на услуги на трети страни:

ИЗПОЛЗВАНЕ НА „БИСКВИТКИ“

В допълнение към данните, изброени по-горе, “бисквитките” ще бъдат запазени на вашия компютър, когато използвате нашия уебсайт. “Бисквитките” са малки парчета текстови данни, запазени на вашия твърд диск от вашия уеб браузър, чрез който „Иновейшън Акселерейтър България“ АД, който определя съдържанието на бисквитката, може да събира определена информация за вас. Бисквитките не могат да изпълняват код, нито да прехвърлят вируси в компютъра ви. Ние ги използваме, за да анализираме анонимно или псевдо-анонимно използването на уебсайта и да ви предоставим по-добри услуги.

Този уебсайт използва следните типове “бисквитки”, чийто обхват и функционалност са описани подробно в следващите две точки:

Поставянето на “бисквитки” на компютъра ви може да бъде предотвратено чрез съответните настройки на вашия интернет браузър. Предварително зададените “бисквитки” също могат да бъдат изтрити чрез настройките на вашия браузър. Уведомяваме ви, че предотвратяването на поставянето на “бисквитки” на компютъра ви може да означава, че не всички функции на нашия уебсайт са достъпни без ограничения.

По принцип можете да се откажете от използването на „бисквитки“, като промените настройките на браузъра си. За повече информация относно „бисквитките“ посетете http://www.aboutcookies.org. Ако изберете браузърът ви да приема бисквитки от уебсайта на Иновейшън Акселерейтър България, ще можете да преглеждате нашия уебсайт, но няма да имате персонализирано посещение, нито ще можете да се абонирате за предлаганите услуги на уебсайта.

Facebook

„Иновейшън Акселерейтър България“ АД е интегрирал Facebook в настоящия уебсайт (https://innovationaccelerator.bg/).

Отговорната организация за Facebook е:

Facebook, Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, United States.

Когато субектът на данни живее извън САЩ или Канада, и Facebook предприеме обработване на лични данни на горепосочения субект, отговорната организация е:

Facebook Ireland Ltd, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Ireland

Когато използващият уебсайта на Иновейшън Акселерейтър България натисне Facebook бутона, лицето ще осъществи контакт с уебсайта на Facebook и придобиването и обработването на лични данни ще се осъществява вече от Facebook, а не от https://innovationaccelerator.bg/. По този начин Facebook ще получи информация, че съответният user е посетил уебсайта на Иновейшън Стартър Бокс. Повече детайли относно видовете plug-in, които Facebook използва можете да откриете на https://developers.facebook.com/docs/plugins.

Ако user-ът е влязъл (logged-into) във профил/акаунт във Facebook (дори и да не е неговият личен профил/акаунт), и същевременно осъществява достъп до уебсайта на Иновейшън Акселерейтър България, Facebook допълнително ще получи известие за това, че съответният user е посетил уебсайта на Иновейшън Акселерейтър България. Facebook събира тази информация и е теоретично възможно да я свърже със съответния акаунт. Същото се отнася и до „Like” бутона, или до използването на формата за коментари на Facebook; Facebook може да свърже тази информация с Facebook профил, в който съответният user е влязъл.

За да предотвратите това, вие можете да излезете от съответния Facebook акаунт преди да посетите уебсайта на Иновейшън Акселерейтър България. Можете да направите това, като първо посетите уебсайта на Facebook.

За повече информация относно обработването на лични данни от Facebook, моля вижте:

https://facebook.com/about/privacy

LinkedIn

Иновейшън Акселерейтър България е интегрирал LinkedIn в настоящия уебсайт (https://innovationaccelerator.bg/).

Отговорната организация за LinkedIn е:

LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, USA

Ако user-ът е влязъл (logged-into) във профил/акаунт в LinkedIn (дори и да не е неговият личен профил/акаунт), и същевременно осъществява достъп до уебсайта на Иновейшън Акселерейтър България, LinkedIn допълнително ще получи известие за това, че съответният user е посетил уебсайта на Иновейшън Акселерейтър България. LinkedIn събира тази информация и е теоретично възможно да я свърже със съответния акаунт.

За да предотвратите това, вие можете да излезете от съответния LinkedIn акаунт преди да посетите уебсайта на Иновейшън Акселерейтър България. Можете да направите това, като първо посетите уебсайта на LinkedIn.

За повече информация, свързана с обработването на лични данни и LinkedIn, моля вижте: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

ПРОМЕНИ В НАСТОЯЩАТА ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

Иновейшън Акселерейтър България си запазва правото да актуализира тази Политика за поверителност без предизвестие. Всички промени са ефективни, от момента на публикуване на  актуализираната Политика на нашия уебсайт. Препоръчваме ви редовно да проверявате отново. Може да ви предоставим известия за промени в тази Политика за поверителност, ако сте регистриран за получаване на наш бюлетин.

ПРАВНА ОСНОВА ЗА ОБРАБОТКА НА ЛИЧНИ ДАННИ

За да се обработват личните данни, трябва да съществува законосъобразно основание. Редица законосъобразни основания за обработка са изброени в член 6 от ОРДЗ.

Едно от основанията за обработката на лични данни е член 6, параграф 1, буква а) от ОРЗД, което е свободно дадено съгласие на субекта на данни да направи това. Това съгласие е свързано с определена цел. Второ основание за обработката на лични данни е, за да се изпълнят изискванията на договор, както е посочено в член 6, параграф 1, буква б) от ОРЗД. Тази клауза обаче трябва да се разбира като включваща иницииране на търговска връзка със съответната обработка на данни. Това основание важи за Иновейшън Стартър Бокс, в случай че потребителят използва нашия формуляр за контакти. Член 6, алинея 1 на ОРЗД позволява обработването на лични данни, когато съществува правно изискване за това. Също така е възможно личните данни да бъдат обработени въз основа на член 6, параграф 1, буква е) от ОРЗД. Това е така наречената основа “законни интереси”, която се интерпретира с позоваване на съображение 47 от ОРЗД.

ЗАЛИЧАВАНЕ НА ЛИЧНИ ДАННИ

Иновейшън Акселерейтър България съхранява и обработва лични данни само, докато е необходимо. Когато целта на обработката на данни е изпълнена, вашите лични данни ще бъдат изтрити в съответствие с нашите правила за съхранение на данни, освен ако не сме законово задължени да ги запазим.

ВАШИТЕ ПРАВА

Според Общия регламент за защита на данните /GDPR/ имате следните права:

• Право на достъп до Вашите лични данни;

• Право на коригиране или изтриване на Вашите лични данни;

• Право на изтриване (право „да бъдете забравени“);

• Право на ограничаване на обработката на Вашите лични данни;

• Право на възражение срещу обработката на личните Ви данни;

• Право на преносимост на данните;

Ако сте дали съгласието си за обработката на личните ви данни, можете да оттеглите това съгласие по всяко време. Такова оттегляне на съгласие ще засегне само обработването на вашите данни, след като то бъде дадено.

В случай, че продължим да обработваме Вашите лични данни, поради наличието на законни интереси, които надделяват над вашите законни интереси (съгласно член 6, параграф 1 (f) от GDPR), можете да възразите срещу това обработване. Това е приложимо само в случаите, когато обработката на лични данни не е необходима, за да изпълним договор с вас. За да се възползвате от подобно възражение, молим Ви да уточните основанията, въз основа на които не трябва повече да обработваме Вашите лични данни. Ние ще проверим подробностите на вашите обстоятелства въз основа на предоставените от Вас основания и ще спрем да обработваме личните си данни, или ще ви предоставим подробности за правното основание, на което продължаваме да обработваме Вашите лични данни.

КАК ДА УПРАЖНИТЕ ПРАВАТА СИ

В случай, че желаете да упражните някое от тези права, ще трябва да предоставите доказателство, че Вие сте лицето, за което се отнасят данните. Данните, които ще получите, включват данни, свързани с вас, източника на тези данни, получателите или типовете получатели, на които са прехвърлени данните, и целите, за които са били съхранени данните. За да се възползвате от тези права, моля свържете се с изпълнителния директор на Иновейшън Акселерейтър България.

СИГУРНОСТ

Ние приемаме разумни технически и организационни предпазни мерки, за да предотвратим загуба, злоупотреба или промяна на вашата лична информация.

Въведохме различни процедури за сигурност. Например, нашите политики за сигурност и поверителност периодично се преглеждат и усъвършенстват, когато е необходимо и само упълномощен персонал има достъп до потребителска информация. Използваме защитен сървърен софтуер (SSL), за да шифроваме информацията, която въвеждате, преди да ни бъде изпратена, а базата ни с данни се съхранява защитен център за данни. Въпреки че не можем да гарантираме, че загуба, злоупотреба или промяна на данни няма да се случи, ние полагаме максимални усилия да предотвратим това.

Ние не събираме умишлено и не искаме лична информация от никого под 18-годишна възраст, нито умишлено позволяваме на тези лица да ни предоставят личната си информация без съгласието на родител или настойник. Ако сте под 18 години, моля, не ни изпращайте никаква информация за себе си, включително вашето име, адрес, телефонни номера или имейл адрес, освен ако не сте получили разрешение от родител или настойник. В случай, че научим, че събираме лична информация от лица под 18-годишна възраст и нямаме съгласието на родител или настойник, ще изтрием тази информация в най-кратки срокове.

Нашият Уебсайт може да съдържа връзки към други уебсайтове, които са извън нашия контрол и не са обхванати от тази Политика за поверителност („Уебсайтове на трети страни“). Ако посетите  уебсайтове на трети страни, като използвате предоставените връзки, операторите на такива сайтове могат да събират информация от вас, която ще бъде използвана от тях в съответствие с техните собствени правила за поверителност, които могат да се различават от нашите. Препоръчваме ви да прегледате правилата за поверителност на тези сайтове на трети страни, така че да разберете дали / как те събират и / или използват информация от вас или от вашия компютър.

ЖАЛБИ И СИГНАЛИ

Във всеки случай съгласно приложимото законодателство, ако считате, че обработването на лични данни, свързани с вас, нарушава Общия регламент за защита на данните (РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2016/679 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни) имате право да подадете жалба до надзорния орган в държавата на обичайното Ви местопребиваване, мястото на работа или мястото на предполагаемото нарушение.

Надзорният орган, който е отговорен за наблюдението на прилагането на Общия регламент за защита на данните в България, с цел защита на основните права и свободи на физическите лица във връзка с обработката на личните им данни е Комисия за защита на личните данни, с който орган можете да се свържете по следния начин:

КОНТАКТ

В случай, че имате допълнителни въпроси или желаете да се свържете с нас, можете да направите това чрез нашия уебсайт на адрес https://innovationaccelerator.bg. Когато го направите, данните, необходими за отговор на заявката ви, ще бъдат автоматично запазени и обработени. Вашите данни няма да бъдат прехвърляни на трети страни, освен ако Иновейшън Акселерейтър България има законно основание за това.